Édes, fitt jutalom – Glutén- és cukormentes répatorta

Kényeztetés, bűntudat nélkül! A krémes, zamatos glutén-, cukor- és akár laktózmentes répatorta receptje együttműködő partnerünktől, Jarjabka Szilvi fitneszmodelltől, a FitCandy cukrászda vezetőjétől származik.

A 12 szeletes répatortához egy kb. 18 cm-es tortakarikára lesz szükséged.

Hozzávalók a tésztához

  • 6 db M-es tojás
  • 60g eritrit (vagy ízlés szerint)
  • 5g sütőpor
  • 90g gluténmentes zabliszt
  • 120g darált dió
  • 5g őrölt fahéj
  • 250g apróra reszelt sárgarépa

Hozzávalók a krémhez

  • 400g cukrozatlan habtejszín
  • 30g habfixáló
  • 500g light mascarpone
  • 30-50g eritrit (vagy ízlés szerint)
  • 1db narancs leve és héja
  • Szeletelt mandula és őrölt fahéj a díszítéshez

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A tojássárgákat az édesítővel elkeverjük robotgép segítségével. Ebbe keverjük bele az aprított sárgarépát, majd óvatos mozdulatokkal a felvert tojásfehérjéhez adjuk. Ehhez adagoljuk hozzá a zablisztet, a diót és a sütőport. Egyneműre keverjük és tortaformába öntjük. 180 fokos, előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd 165 fokra mérsékeljük a hőmérsékletet, így sütjük készre. Hűlés után a piskótát 3-4 egyenlő lapra vágjuk, attól függően, milyen vastagra sikerült.


A behűtött habtejszínt a habfixálóval felverjük, ehhez adagoljuk hozzá a mascarponét, az édesítőt és a narancsot. A krémet a piskótalapok közé kenjük egyenlő vastagságban, hagyunk krémet arra is, hogy a torta tetejét és oldalát is be tudjuk kenni. A tetejét fahéjjal megszórjuk, az oldalát manulaszeletekkel panírozzuk. A kész tortát hűtőben állni hagyjuk egy éjszakát.


Termékek, amik érdekelhetnek:

STEEL FUEL

STEEL FUEL

Ár: 7990 Ft

Kedvezményes ár: 5990 Ft

STEEL SWEAT

STEEL SWEAT

Ár: 13990

STEEL WHEY

STEEL WHEY

Ár: 9990